10 Aralık 2013 Salı

Kusursuz İçgüdü-Nicci French

Kusursuz İçgüdü'nün temel sorusu şu: "Canınızdan çok sevdiğiniz ve sonsuz güvendiğiniz kocanız, bir gün yanında hiç tanımadığınız bir kadınla birlikte, feci bir trafik kazasında hayatını kaybetseydi, ne hissederdiniz?"
Kusursuz İçgüdü-Nicci French
Ellie'nin kapısını çalan polisler, ona kocasının geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini, dahası kocasının yanındaki kadının da yanarak öldüğünü söylerler. Aldığı acı haberin şokuyla sarsılan Ellie, henüz ne yas tutmaya ne de kocasıyla vedalaşmaya hazırdır. Ellie, olayın kaza olduğuna inanmamaktadır. Çünkü kocası son derece dikkatli bir şofördür ve polislerin dediğinin aksine her zaman emniyet kemerini takmaktadır. 

Polis, yaptığı soruşturma sonucunda olayın bir kaza olduğuna karar vererek dosyayı kapatır. Arabadaki kadın ise, ortak kanıya göre bir gönül ilişkisinin taraflarından biridir. Polisin yaptığı açıklamadan tatmin olmayan Ellie, araştırmaya öncelikle, kocasıyla beraber aynı arabada ölen kadından başlar. Ancak kadının Ellie'nin kocasıyla ya da arkadaşlarıyla en ufak bir bağı yoktur. Tüm arkadaşları Ellie'ye acımakta ve bir türlü çocuk sahibi olamadıklarından kocasının Ellie'yi aldattığına inanmaktadırlar. Ancak Ellie, ölen kocasının onurunu kurtarmak ve kocasıyla birbirlerine duydukları aşkın ne kadar gerçek olduğunu herkese ispatlamak için delice bir mücadeleye başlar. Artık her şeyi göze almıştır; işin ucunda farklı bir kimliğe bürünmesi gerekse dahi yolundan dönmeyecektir.

Kitap son derece sürükleyici, bir o kadar da heyecan verici. Yine şu çabucak okunup biten kitaplardan ama çok zevkli. Keyifli okumalar...

3 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

blogumda mimin var :)

bahar006 dedi ki...

Mia, ilk fırsatta ilgilenicem, çok teşekkür ederim:)

Sevda ÜNLÜ dedi ki...

takipteyim bana da beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...