11 Eylül 2014 Perşembe

Yağmur Sonrası-Sarah Jio

Sarah Jio'nun anlattığı hikayeler ülkemizde kısa sürede çok sevildi ve yazar sadece Türkiye'de değil dünya çapında geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Daha önce paylaştığım Böğürtlen Kışı ve Mart Menekşeleri'nden sonra sırada Yağmur Sonrası var.


Yağmur Sonrası-Sarah Jio


Hikaye, artık doksanlık bir ihtiyar olan Anne'in ağzından torunu Jennifer' a anlatılıyor. Oldukça zengin bir aileden gelen ve yine ailesiyle aynı çevreden zengin ve yakışıklı Gerard ile nişanlı olan güzel hemşire Anne, hayatta bir işe yaradığını hissetmek ve nişanlısına karşı duyduğu hislerden emin olmak için en yakın arkadaşı Kitty ile ordu hemşiresi olarak Bora Bora Adası'na gider.  II. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürmektedir ancak cennetten bir parça olan Bora Bora'nın, içtikleri su ayrı gitmeyen Anne ve Kitty için başka planları vardır.

Anne sürekli kendisine nişanlı bir kadın olduğunu hatırlatsa da, asker Westry Green'e karşı koyamaz ve birbirlerine aşık olurlar.  Adanın kıyıya yakın olan kısmında yıkık dökük bir bungalov keşfeden Anne ve Westry, bu tek göz bungalovu tamir etmeye karar verir. Zaman ilerledikçe gözlerden uzak bu bungalov genç çiftin herkesten sakladığı sıcak bir yuvaya dönüşür. Ancak bir gece şahit oldukları korkunç cinayet tüm büyüyü bozar. Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bora Bora'da ordunun görevi sona erer ve Westry savaşa devam etmek için Fransa'ya giderken Anne de evine döner. Yılların ve yolların ayırdığı çift bir araya tekrar gelebilecek midir? Farklı hayatlara savrulan Anne ve Westry'nin aşklarının ömrü kaç yıldır?

Okuyucuları için Sarah Jio'nun tarzı artık çok tanıdık. Şöyle ki; romanlarında mutlaka geçmişle geleceği harmanlayan bir hikaye yer alıyor. Eninde sonunda roman kahramanlarının birbirleriyle şaşırtıcı bağlantıları ortaya çıkıyor ve her daim mutlu sonla bitiyor. Eh, yeşilçam kültürüyle büyüyen Türk okuyucular için bundan iyisi Şam'da kayısı bence:)  Yalnız o fingirdek Kitty'nin saçını başını yolasım geldi, onu da ayrıca belirteyim:)
Keyifli okumalar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...